ΠΡΟΦΙΛ

Το γραφείο ΡΟΓΚΑΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ιδρύθηκε το 1972 από τον αρχιτέκτονα Σπύρο Ρογκάν. Από το 2012 συμπράττει η αρχιτέκτονας Φαίη Ρογκάν. Οι έννοιες που διαμορφώνουν τις ουσιαστικές παραμέτρους για τη συγκρότηση των κυρίαρχων συνθετικών ιδεών του γραφείου είναι ο τόπος, η ένταξη στο δομημένο και μη περιβάλλον, η αναφορά στα όρια, η δομή και η κλίμακα κάθε έργου. Τελική επιδίωξη είναι η επίτευξη μιας διαλεκτικής σχέσης κάθε έργου με τον περιβάλλοντα χώρο όπως και η εξασφάλιση ποιοτικών χώρων διαμονής και εργασίας.

Το γραφείο καλύπτει με το δυναμικό του όλο το φάσμα των αρχιτεκτονικών μελετών και μελετών αστικής σύνθεσης. Αναλαμβάνει μελέτες Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, κ.τ.λ., καθώς και ιδιωτικές μελέτες. Αναλυτικότερα στον αρχιτεκτονικό τομέα ασχολείται με τη μελέτη κατοικιών, οικιστικών συγκροτημάτων, ξενοδοχειακών και τουριστικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων αναψυχής, κτιρίων διοικητικών λειτουργιών, κτιρίων γραφείων-καταστημάτων, εκπαιδευτικών κτιρίων, βιομηχανικών κτιρίων, κτιριακών εγκαταστάσεων λιμένων και άλλων. Υπάρχει ακόμη ειδική εμπειρία στον σχεδιασμό γενικών διατάξεων και κτιριακών εγκαταστάσεων μαρινών και λιμένων, διαμορφώσεων υπαίθριων χώρων και παραθαλάσσιων χώρων, συγκροτημάτων μικτών ή πολλαπλών χρήσεων και σταθμών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Σε συνδυασμό με τα προηγούμενα ή και ανεξάρτητα, καλύπτονται ακόμη και οι τομείς μελέτης εσωτερικού χώρου και στερέωσης – αποκατάστασης παραδοσιακών κτιρίων με συνδυασμό νέων χρήσεων σε αυτά.
Στον τομέα αστικής σύνθεσης καλύπτει όλο το μελετητικό αντικείμενο του χώρου αυτού, ενώ σε περιπτώσεις σύνθετων θεμάτων ευρύτερης πολεοδομικής κλίμακας συνεργάζεται με έμπειρα γραφεία στον πολεοδομικό σχεδιασμό και την χωροταξία.

Αρχιτέκτων Μηχανικός αποφοίτησε απο την Αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π το 1971. Ελαβε το βραβείο του Τ.Ε.Ε, το Θωμαΐδειο βραβείο και τον τιμητικό τίτλο υποτρόφου του Ι.Κ.Υ. Το 1977 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master of Architectural and Urban Design) από το Πανεπιστήμιο Cornell με υπεύθυνο καθηγητή τον O.M UNGERS. Από το 1977 δίδαξε αρχιτεκτονική σύνθεση στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π και απο το 2015 είναι ομότιμος καθηγητής του Ε.Μ.Π. Παράλληλα δίδαξε ως καθηγητής Αρχιτεκτονικών συνθέσεων στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Δ.Π.Θ από το 2003  εώς το 2006.

Εχει εκπονήσει πληθώρα μελετών με ποικίλα αρχιτεκτονικά αντικείμενα. Εχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Εχουν γίνει πολυάριθμες δημοσιεύσεις έργων του σε ελληνικά και διεθνή αρχιτεκτονικά περιοδικά. Εχει πραγματοποιήσει ομιλίες στην Ελλάδα και εξωτερικό και το έργο του έχει εκτεθεί σε πολυάριθμες εκθέσεις.

Αρχιτέκτων Μηχανικός, αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του University of East London (U.E.L) το 2010 με BSc (ARB/RIBA part 1) και Professional Diploma in Architecture (ARB/RIBA part 2). Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (ΜΑ) στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με μελέτες κατοικιών και συγκροτημάτων κατοικιών, μελετών εσωτερικών χώρων, κτιριακών εγκαταστάσεων λιμένων και μελετών γενικών διατάξεων χερσαίων χώρων λιμένων και μαρινών.

Πολιτικός Μηχανικός, αποφοίτησε απο το University of Surrey το 2012 με BΕng in Civil Engineering και το 2014 απέκτησε MSc in Structural Engineering με έπαινο. Από το 2015 συνεργάζεται με το γραφείο σε θέματα στατικών μελετών.